Vi bjuder in Särskolan

Tack vare bidrag från olika fonder och stiftelser kan vi fortsätta aktivera barn och ungdomar med funktionsnedsättning, även under 2021.

Vi har skapat ett bra samarbete med Grundsärskolan/Gymnasiesärskolan i Landskrona, men även haft kontakt med flera särskolor utanför staden. I år har vi också haft kontakt med Daglig Verksamhet och Fritidshem. Alla har varit positiva till vår satsning.

.

Syftet med projektet är att vi vill engagera och inspirera barn och ungdomar med funktionsnedsättning att röra på sig. Vi vill att de ska förstå att det är både roligt och viktigt med idrott. Träningen är specialanpassad och utgår alltid från individens behov och förmåga.

Idrott handlar inte bara om att svettas, tävla och alltid vara bäst. Förutom att det gör dig piggare, starkare och friskare så handlar det också om att öka sitt självförtroende och självkänsla, att ha roligt, känna gemenskap och delaktighet men även känna disciplin, bli sedd och hörd.

Detta hittar du alltid hos Henka Dojo.

Att få känna genuin föreningsgemenskap och vara en del av ett sammanhang, tycker vi är viktigt.

.

Tyvärr har olika restriktionerna satt en del käppar i hjulet, därför har vi fått anpassa oss – ändra/lägga till/ta bort. Vara mer utomhus, mindre grupper och på större ytor.

.

Under året har vi haft i gång vårt ”Hälsoprojekt” med specialanpassad träning, där elever med hjälp av personal har fått komma och träna lite extra under skoltid. Fokus har legat på styrka, koordination och kroppskontroll samtidigt som vi har haft väldigt roligt.

Efter passet har vi bjudit på banan, för att på detta sätt varva ner och tillföra mer energi.

Under april arrangerade vi Vårruset – där eleverna fick ta sig längst olika slingor. Därefter bjöd vi på varm choklad och frukt samt en vårpresent som blev väldigt uppskattad av deltagarna.

Snart blir det också ett Majlopp -spring för livet! Naturligtvis kommer det att delas ut medaljer till alla som deltager. Vänliga Maxi Råå sponsrar oss med banan och fruktdryck.

I slutet av Maj blir det en idrottsdag utomhus, där temat blir – Sporta på olika sätt!

.

Men det slutar inte här…vi har mer på gång.

.

För att arrangera aktiviteter, läger, träningar krävs tid, ledare och ekonomi. Något som ibland är svårt att få ihop i en liten ideell förening som vår. Därför välkomnar vi alltid nya sponsorer och samarbetspartners som kan hjälpa oss att fortsätta arbeta med detta.

.

Vill ni komma i kontakt med oss angående projektet, skapa samarbete, har frågor och idéer, men även om ni vill ge bidrag eller sponsra vårt arbete? Kontakta: anita@henkadojo.se eller 0731-813 386

.

Vi vill fortsätta ge våra barn och ungdomar en givande och rolig fritid. För att vi bryr oss!


Kommentarer är inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: