Våra träningar

För tider: se under fliken ”Träningstider”

.

Jujitsu barn 7-12 år.  Här tränar vi allt från grunderna inom jujitsu till mer avancerade tekniker, beroende på vilken bältesgrad man ligger på. Förflyttningar, greppteknik, kast, nedläggningar och fallteknik. Vi övar balans, koordination och rörlighet. Vi provar också BJJ. Tekniker blandas med lekfulla övningar.

Jujitsu ungdom/vuxen från 13 år – Här tränar vi allt från grunderna inom jujitsu till mer avancerade tekniker. Det är slag, spark, kast, nedläggningar, lås, förflyttningar och frigöringstekniker. Förutom teknikerna så tränar vi mycket fys och kondition samt olika slag-  och sparkkombinationer. Vi har också stående sparring och grappling (BJJ).

Knattejujitsu 5-7 år – Träningen för knattar är upplagd på ett lekfullt sätt där det handlar om att träna sin kroppskontroll med hjälp av lekar, tekniker och övningar från jujitsu.
Vi fäster stor vikt vid att barnen lär sig ta ansvar, respektera varandra och att vara bra förebilder.
Fokus ligger på övningar i koordination, balans, rörlighet, samarbete och känsla.
Träningen bygger även upp självförtroendet och vi lär barnen att det inte är farligt att kämpa och att bli svettig.
En bra motorik i tidig ålder är väldigt viktig i ett barns utveckling och träningen stimulerar även rörelseglädjen hos en liten ”knatte”.

Plusteam – barn med funktionsnedsättning fr 7 år. Träningen anpassas efter deltagarnas behov och förmåga. Vi använder oss av enkla tekniker och lekfulla övningar från jujitsun som tränar både kropp och knopp. Fokus ligger på övningar i koordi­na­tion, balans, rörlighet, samarbete och känsla. Målet med träningen är att barnen ska kunna träna, svettas, ha roligt, känna gemenskap, skratta och lära känna nya kompisar – allt på samma gång!

Jujitsu Light -Detta är en grupp för föräldrar och andra vuxna som vill prova på Jujitsu på ett enkelt sätt och se om det är något för dem. Ingen gradering sker i denna grupp och du gör samma övningar/tekniker som barn nybörjare men tillsammans med andra vuxna. Vill du graderas och göra mer avancerade saker, så kan du fortsätta vidare till vuxengruppen. Högst gult bälte för er som redan tränar. Från 17 år.

Självförsvar/Prova-på – kom ner och prova på en fällning, ett kast eller någon självförsvarsteknik. Prova-först-välj en grupp sedan. Alla från 13 år är välkomna! Är ni redan medlem, så kan ni komma ner och träna lite extra på någon teknik.

.

Box and Sweat – Fysträning med bl.a. slag och spark, där målet är att trötta ut kroppen i slutet av varje pass. Från 14 år.