Våra träningar

För tider: se under fliken ”Träningstider”

.

Jujitsu barn nybörjare 7-12 år. Från nybörjare – orange 1 streck.

Här lär vi oss grunderna inom jujitsun. Förflyttningar, greppteknik, kast, nedläggningar och fallteknik. Vi övar balans, koordination och rörlighet. Vi provar också lätt grappling (mattbrottning). Tekniker blandas med lekfulla övningar. En gång om året har vi klubbtävling i BJJ, för de som vill.

Jujitsu barn fortsättning 8–12 år.  Från orange 2 streck.

Nu kan vi grunderna och vi lägger mer fokus på att bli ännu bättre på våra tekniker samt att vi övar in nya mer avancerade. Vi provar slag- och sparktekniker.  Vi fortsätter träna kast, nedläggningar och olika typer av brottnings- och fasthållningstekniker. Även här blandar vi tekniker med lekfulla övningar.  En gång om året har vi klubbtävling i BJJ, för de som vill.

Jujitsu ungdom/vuxen nybörjare/fortsättning från 13 år 

Här tränar vi allt från grunderna inom jujitsu till mer avancerade tekniker. Det är  slag, spark, kast, nedläggningar, lås, förflyttningar och frigöringstekniker. Förutom teknikerna så tränar vi mycket fys och kondition samt olika slag-  och sparkkombinationer. Vi har också stående sparring och grappling (BJJ).

Knattejujitsu 4-7 år

Träningen för knattar är upplagd på ett lekfullt sätt där det handlar om att träna sin kroppskontroll med hjälp av lekar, tekniker och övningar från jujitsu.
Vi fäster stor vikt vid att barnen lär sig ta ansvar, respektera varandra och att vara bra förebilder.
Fokus ligger på övningar i koordination, balans, rörlighet, samarbete och känsla.
Träningen bygger även upp självförtroendet och vi lär barnen att det inte är farligt att kämpa och att bli svettig.
En bra motorik i tidig ålder är väldigt viktig i ett barns utveckling och träningen stimulerar även rörelseglädjen hos en liten ”knatte”.

 

Plusteam – barn med funktionsnedsättning/diagnos fr 7 år.

Träningen anpassas efter deltagarnas behov och förmåga. Vi använder oss av enkla tekniker och lekfulla övningar från jujitsun som tränar både kropp och knopp. Fokus ligger på övningar i koordi­na­tion, balans, rörlighet, samarbete och känsla.

Målet med träningen är att barnen ska kunna träna, svettas, ha roligt, känna gemenskap, skratta och lära känna nya kompisar – allt på samma gång!

Hälsoteam – barn som lider av övervikt/fetma 7-13 år

I denna grupp lägger vi fokus på mycket rörelse och fysiska övningar, där kroppen får jobba, både stående och på marken. Målet är att barnet ska tycka det är roligt att röra på sig, vilja fortsätta med detta och börja gå ner i vikt.

 

Annonser