Våra träningar

För tider: se under fliken ”Träningstider”

.

Jujitsu barn nybörjare 7-12 år. Från nybörjare – orange 1 streck – Här lär vi oss grunderna inom jujitsun. Förflyttningar, greppteknik, kast, nedläggningar och fallteknik. Vi övar balans, koordination och rörlighet. Vi provar också lätt grappling (mattbrottning). Tekniker blandas med lekfulla övningar.

Jujitsu barn fortsättning 8–12 år.  Från orange 2 streck – Nu kan vi grunderna och vi lägger mer fokus på att bli ännu bättre på våra tekniker samt att vi övar in nya mer avancerade. Vi provar slag- och sparktekniker.  Vi fortsätter träna kast, nedläggningar och olika typer av brottnings- och fasthållningstekniker. Även här blandar vi tekniker med lekfulla övningar.

Jujitsu ungdom/vuxen nybörjare/fortsättning från 13 år – Här tränar vi allt från grunderna inom jujitsu till mer avancerade tekniker. Det är  slag, spark, kast, nedläggningar, lås, förflyttningar och frigöringstekniker. Förutom teknikerna så tränar vi mycket fys och kondition samt olika slag-  och sparkkombinationer. Vi har också stående sparring och grappling (BJJ).

 

Knattejujitsu 4-7 år – Träningen för knattar är upplagd på ett lekfullt sätt där det handlar om att träna sin kroppskontroll med hjälp av lekar, tekniker och övningar från jujitsu.
Vi fäster stor vikt vid att barnen lär sig ta ansvar, respektera varandra och att vara bra förebilder.
Fokus ligger på övningar i koordination, balans, rörlighet, samarbete och känsla.
Träningen bygger även upp självförtroendet och vi lär barnen att det inte är farligt att kämpa och att bli svettig.
En bra motorik i tidig ålder är väldigt viktig i ett barns utveckling och träningen stimulerar även rörelseglädjen hos en liten ”knatte”.

Plusteam – barn med funktionsnedsättning fr 7 år. Träningen anpassas efter deltagarnas behov och förmåga. Vi använder oss av enkla tekniker och lekfulla övningar från jujitsun som tränar både kropp och knopp. Fokus ligger på övningar i koordi­na­tion, balans, rörlighet, samarbete och känsla. Målet med träningen är att barnen ska kunna träna, svettas, ha roligt, känna gemenskap, skratta och lära känna nya kompisar – allt på samma gång!

Close Protection – självförsvarsträning fr 15 år. Självförsvarsträning där du lär dig många effektiva försvar mot olika angrepp.

Jujitsu Light -Detta är en grupp för föräldrar och andra vuxna som vill prova på Jujitsu på ett enkelt sätt och se om det är något för dem. Ingen gradering sker i denna grupp och du gör samma övningar/tekniker som barn nybörjare men tillsammans med andra vuxna. Vill du graderas och göra mer avancerade saker, så kan du fortsätta vidare till vuxengruppen.

Annonser

%d bloggare gillar detta: